Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

"Αποφύγετε την Ελλάδα"


Σε αναθεώρηση των πληροφοριών που αφορούν την Ελλάδα και έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Αυστραλούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα, προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων, βίαιων διαδηλώσεων και απεργιών που ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κίνδυνος Τρομοκρατικών Επιθέσεων
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας συμβουλεύει τους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Ελλάδα και να παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τυχόν πολιτικές εξελίξεις, που ενδέχεται να επηρεάσουν την προσωπική τους ασφάλεια, λόγω του κινδύνου πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κοινωνικές αναταραχές/Διαδηλώσεις
Όσον αφορά τις ενδεχόμενες κοινωνικές αναταραχές και πολιτικές εντάσεις, η ταξιδιωτική οδηγία ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς ή εταιρείες ξένων συμφερόντων, έχουν επιτεθεί εναντίον κυβερνητικών και εμπορικών κτιρίων.

"Βίαιες διαδηλώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν χωρίς προειδοποίηση και ανά πάσα στιγμή στην Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης. Οι Αυστραλοί θα πρέπει να επισκέπτονται με ιδιαίτερη προσοχή τα εμπορικά κέντρα των εν λόγω πόλεων".

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
"Στις 6 Δεκεμβρίου 2008, η δολοφονία ενός εφήβου στην Αθήνα σηματοδότησε την αρχή μιας περιόδου βίαιων διαδηλώσεων. Οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια επετείων εθνικής ή πολιτικής σημασίας, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα πραγματοποίησης έντονων εκδηλώσεων και διαδηλώσεων. Θα πρέπει να αποφεύγετε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις καθώς ενδέχεται να εξελιχθούν σε βίαια γεγονότα".

Απεργίες
Απεργίες συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά στην Ελλάδα έπειτα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για περικοπές δαπανών, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πτήσεων. Οι Αυστραλοί θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω των ΜΜΕ και να βρίσκονται σε ετοιμότητα να αλλάξουν το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα σε περίπτωση συγκοινωνιακών προβλημάτων.

Πορτοφολάδες, τσαντάκηδες και σεξουαλικές επιθέσεις
Όσον αφορά το κοινό έγκλημα, η ταξιδιωτική οδηγία εστιάζει στο φαινόμενο των "πορτοφολάδων" και των "τσαντάκηδων", ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε τουριστικές περιοχές, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας και Εξαρχείων.

"Οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περπατούν μόνοι και να αποφεύγουν τις απομονωμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τουρίστες έχουν υπάρξει θύματα σοβαρών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών επιθέσεων, στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά".

Επικίνδυνοι δρόμοι, επικίνδυνοι οδηγοί, επικίνδυνα μέσα μαζικής μεταφοράς
Όσον αφορά τα ταξίδια εντός της χώρας, ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στους ελληνικούς δρόμους, καθώς αναφέρεται ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια σε ατυχήματα εξαιτίας των ελλιπών προδιαγραφών οδικής ασφαλείας αλλά και έλλειψη ασφάλειας σε λεωφορεία και ferry boats.

Ανάλογα επικρίνονται και οι αυτοκινητιστικές ικανότητες των Ελλήνων, καθώς η οδήγηση στην Ελλάδα κρίνεται επικίνδυνη, λόγω των "επιθετικών" πρακτικών οδήγησης και των κακοσυντηρημένων δρόμων και οχημάτων.

Στράτος Μωραΐτης

TreloKouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια: