Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Καλύτερος πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Ως την καλύτερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση, οι Έλληνες θεωρούν αυτήν του Ανδρέα Παπανδρέου κατά τα έτη 1981-89, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Focus, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, ψήφισαν σε ποσοστό 41,1% τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον καλύτερο πρωθυπουργό, ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έρχεται δεύτερος με 20,4%.

Σε ότι αφορά τον μελλοντικό αντικαταστάτη του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, η έρευνα δείχνει ότι προηγείται ο Κώστας Σημίτης με 18,1%, ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 14,6% και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 10,1%.

Γενικά οι Έλληνες βλέπουν το μέλλον τους «μαύρο», σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αφού ένας στους δύο Έλληνες (50,3%) θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερέψει εντός του 2010, το 51,9% των ερωτηθέντων λέει ότι αντιμετωπίζει «με προβληματισμό», το μέλλον του, ενώ το 20% το αντιμετωπίζει «με φόβο». Αισιόδοξοι εμφανίζονται μόνο το 26,6% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google+ Badge