Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Για πάντα στη Siemens.


Συλλογική σύμβαση που εξασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι της στη Γερμανία δεν θα απολυθούν ποτέ, υπέγραψε η Siemens, σε μια περίοδο μάλιστα που η οικονομική κρίση οδηγεί σε περικοπές, απολύσεις και ελαστικά ωράρια
Σε καιρό ύφεσης, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οι περισσότερες εταιρείες προχωρούν σε απολύσεις και περικοπές, είτε για να επιβιώσουν, είτε για να προστατέψουν τα κέρδη τους.

Υπάρχουν όμως και κάποιες, που με τις δουλειές που έχουν εξασφαλίσει, έχουν αποθέματα όχι μόνο για να μην απολύουν, αλλά και για να δίνουν εγγυήσεις ισόβιας εργασίας!

Η γνωστή σε όλους μας Siemens, υπέγραψε με τους εργαζόμενούς της σύμβαση, η οποία εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας τους για πάντα.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, καθώς 128.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία εξασφαλίζουν ότι δεν θα γίνουν θύματα κάποιου προγράμματος περικοπών.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως πρόκειται για κίνηση χωρίς λογική, καθώς χωρίς την απειλή της απόλυσης η εταιρεία δεν θα μπορεί να διαπραγματευθεί με τα συνδικάτα για μια σειρά από θέματα.

Στη Γερμανία για χρόνια οι μισθολογικές αυξήσεις ήταν πενιχρές και αρκετές εταιρείες έχουν τα περιθώρια να αντέξουν την κρίση χωρίς μεγάλες περικοπές, καμία φυσικά δεν έφτασε στο επίπεδο της Siemens και την... ισόβια συμφωνία.

Η εταιρεία έχοντας κλείσει μεγάλες συμφωνίες σε όλο τον κόσμο, φαίνεται πως μπορεί να υπογράφει συμβάσεις εκτός οποιασδήποτε επιχειρηματικής λογικής.

Φυσικά, η συμφωνία περιέχει και τα λεγόμενα μικρά γράμματα, όπου αναφέρεται ότι μετά το 2013 θα μπορούσε να τερματιστεί από οποιαδήποτε πλευρά, οπότε το "ισόβια" θα τηρηθεί όπως ίσως τηρείται το "επενδύουμε, χωρίς μίζες και χορηγίες".


news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: