Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Δέκα λόγοι για να μη ζει κάποιος στην Ελλάδα.


Δέκα οικονομικές παράμετροι, που σχετίζονται με την καθημερινότητα των Ελλήνων, έχουν υποστεί ραγδαία επιδείνωση εξαιτίας της λιτότητας που επιβάλλει η συνταγή του Μνημονίου, σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.

Οι έλληνες πολίτες, εν μέσω ανεργίας και ύφεσης, είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που υφίστανται τόσο μεγάλη μείωση αποδοχών, τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ε.Ε., τις ιδιαίτερα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, που τελικώς οδηγούν σε χαμηλές συντάξεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτοί είναι οι 10 λόγοι για τους οποίους θα ήταν καλύτερο να ήτα πολίτης άλλης… χώρας:

1. Με τον προϋπολογισμό του 2011, οι έλληνες καταναλωτές φορτώθηκαν τον υψηλότερο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα γίνει το ακριβότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

2. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας είναι και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

3. Ο βασικός συντελεστής του ΦΠΑ (23%) είναι ο τρίτος υψηλότερος μεταξύ των «27».

4. Από τις υψηλότερες είναι και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά για να πάρουν (τελικώς) μικρότερη σύνταξη.

5. Κατέχουμε θλιβερή πρωτιά στον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει πλέον στις μέρες μας με τον υψηλότερο ρυθμό (5,2%) στην Κοινότητα.

6. Η ανεργία είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ε.Ε. ενώ δεν αποκλείεται να… κερδίσουμε και άλλες θέσεις, καθώς το 2011 θα εκτοξευτεί στο 14,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της κυβέρνησης.

7. Υφεση της τάξεως του 4,5% σε επίπεδο τριμήνου δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα ενώ η κατάσταση φαίνεται να χειροτερεύει στο τέταρτο τρίμηνο.

8. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπήρξε μείωση αποδοχών. Μόνο οι Ελληνες είδαν το 2010 τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά μέσο όρο γύρω στο 8%.

9. Κατήφεια προκαλούν και τα δημόσια οικονομικά: είμαστε πρωταθλητές τόσο σε έλλειμμα όσο και σε χρέος που θα ανέβει στο 160% του ΑΕΠ.

10. Στην κατεξοχήν άδικη φορολογία (τους έμμεσους φόρους) που πλήττουν όλους το ίδιο ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάναμε ρεκόρ δεκαετιών καθώς στα 10 ευρώ φόρων, τα έξι προέρχονται από τον ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα εισοδηματικά στρώματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google+ Badge