Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

"Θέλω να μπω ξανά στη φυλακή".


«Θέλω να μπω πάλι στη φυλακή!» Οι αστυνομικές αρχές έψαχναν παντού προκειμένου να τον εντοπίσουν, ωστόσο ο δραπέτης του σωφρονιστικού καταστήματος Αγιάς Χανίων επέστρεψε μόνος του στο κελί του, αφού είδε ότι η ζωή πλέον είναι πολύ δύσκολη εκτός φυλακής. Φαίνεται απίστευτο, αλλά ο 43χρονος από τη Δράμα, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια είχε δολοφονήσει έναν συνταξιούχο στο Ηράκλειο Κρήτης, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, αφού δεν είχε ούτε τι να φάει ούτε πού να κοιμηθεί.

Οι αστυνομικοί στην πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου έμειναν με το στόμα ανοικτό όταν ο δραπέτης εμφανίστηκε μπροστά τους και αφού τους είπε ποιος είναι, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει και πάλι στη… στενή όπου ένιωθε πιο ασφαλής!

Οπως έγινε γνωστό από πηγές των φυλακών, ο άνδρας είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, την οποία όμως παραβίασε αφού δεν επέστρεψε την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Η χαρά του, όμως, ως... ελεύθερο πουλί κράτησε λίγο, αφού γρήγορα αντιλήφθηκε ότι η ζωή έξω από τις φυλακές ήταν πολύ πιο δύσκολη από όσο τη θυμόταν. Γυρνούσε από δω κι από κει σαν τον ζητιάνο και ικέτευε για ένα ευρώ, ενώ κοιμόταν σε παγκάκια. Η ζωή του, αν και δεν διέφερε πολύ από εκείνη που έκανε παλιά (πριν διαπράξει το έγκλημα σε βάρος του φίλου του πριν από περίπου πεντέμισι χρόνια), ήταν εμφανώς δυσκολότερη και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Ο Γ.Π. τον Ιούλιο του 2006 σκότωσε έναν 65χρονο συνταξιούχο οικοδόμο. Θύτης και θύμα ήταν άστεγοι και καθώς έκαναν πολλές καταχρήσεις η σχέση τους ήταν συνήθως εκρηκτική. Τη μία στιγμή μπορεί να τα έπιναν μαζί στο καφενείο και να μοιράζονταν σαν δυο καλοί φίλοι ένα πιάτο φαγητό και λίγη ώρα αργότερα να καβγάδιζαν άγρια, βρίζοντας χυδαία ο ένας τον άλλο ή να πιάνονταν στα χέρια για ένα... παγκάκι.

Τη μοιραία μέρα ο δράστης είδε τον ηλικιωμένο να κοιμάται σε ένα πεζούλι πόρτας ενός παλιού κτιρίου. Φορτισμένος από πρόσφατο καβγά τους, άρπαξε ένα κομμάτι τσιμεντόλιθο και το πέταξε στο κεφάλι του άτυχου άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα. Εκείνο που πρόδωσε τον 43χρονο και οδήγησε στη σύλληψή του ήταν το ματωμένο αποτύπωμα του παπουτσιού του πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ε. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: