Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Όσμπορν: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει επιλυθεί.


Η σκιά της Ελλάδας πλανάται για μια ακόμα φορά πάνω από το Νταβός όπου η αδράνεια της ευρωζώνης, η οποία καθυστερεί να εφαρμόσει λύσεις για την έξοδο από την κρίση, επικρίθηκε σήμερα από ένα μεγάλο μέρος ομιλητων. Ο μοναδικός αξιωματούχος χώρας της ΕΕ που πήρε το λόγο σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Οσμπορν, ένας ευρωσκεπτικιστής, αναγκάσθηκε να υπερασπιστεί την Ευρώπη.

«Πολλά πράγματα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στην ευρωζώνη και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε», τόνισε και υπογράμμισε ότι«"πρέπει να γίνουν περισσότερα" και ότι αυτό θα συμβεί "εντός των προσεχών εβδομάδων».

Ο υπουργός αναφερόταν στους μηχανισμούς στήριξης που η ευρωζώνη θέλει να θέσει σε ισχύ για να αποτρέψει τη μετάδοση της κρίσης.

"Ο μηχανισμός στήριξης είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, των κυβερνήσεων και των καταναλωτών", τόνισε.

Ομως, ο 'Οσμπορν καταφέρθηκε εναντίον της αντικανότητας των Ευρωπαίων να επιλύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας, τα δημοσιονομικά προβλήματα της οποίας εμφανίστηκαν στα τέλη του 2009.

"Είμαστε στις αρχές του 2012 και ακόμα μιλάμε για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι το πρόβλημα αυτό δεν έχει επιλυθεί", τόνισε.http://www.blogger.com/img/blank.gif

"Η ανικανότητα των Ευρωπαίων να προχωρήσουν στο θέμα αυτό προκαλεί κραδασμούς σ΄ολόκληρο τον κόσμο", προειδοποίησε ο 'Οσμπορν.

Ο Μάρκ Κάρνεϊ, κυβερνήτης της καναδικής κεντρικής τράπεζας και πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει όχι μόνο να ενεργήσει γρήγορα, αλλά να λάβει και σωστές αποφάσεις.

Ο Κάρνεϊ τόνισε ότι είναι σημαντικό το χρέος της Ελλάδας να επιστρέψει σε ένα επίπεδο "αξιόπιστο" και βιώσιμο".

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: