Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Οι πέντε πιο ιδιαίτερες μπύρες στον κόσμο.

Westvleteren 12
Μια από τις πιο περιζήτητες και καλύτερες ale διεθνώς, η Westvleteren 12 παράγεται και διατίθεται από το Αβαείο των Τραπιστών μοναχών του Αγίου Σίξτου στη Δυτική Φλάνδρα.

Είναι μια αφροζύμωτη μπύρα 10,2 βαθμών, βαθυκάστανο χρώμα και ισορροπημένες γεύσεις από δαμάσκηνο, σοκολάτα, καραμέλα, ξύλο του βαρελιού την οποία θα ξεχωρίσετε μεταξύ των υπολοίπων Westvleteren από το κίτρινο καπάκι.

6 φιάλες Westvleteren 12 πωλούνται στο ebay για περίπου 100 ευρώ.Leipziger GoseΟι μπύρες Gose είναι μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις από το Reinheitsgebot, το γερμανικό νόμο περί καθαρότητας, ως τοπική ποικιλία της Λειψίας.

Η ιδιαιτερότητα της οφείλεται στην προσθήκη κολίανδρου και αλατιού.

Η ελαφριά ξινή γεύση στη γαλακτική ζύμωση που επιδέχεται μετά το βράσιμο.

Περίεργη λοιπόν ετικέτα, σε μια περίεργη φιάλη που απευθύνεται σε περίεργους αλλά περιπετειώδεις ουρανίσκους. Σίγουρα, όμως, αξίζει τη δοκιμή.Aecht Schlenkerla Rauchbier


Η μπύρα της νηστείας, παρασκευάζεται με ειδική κατεργασία έκθεσης σε καπνό από ξύλα οξιάς.

Ουσιαστικά υπάρχουν δύο παμπ στον κόσμο, μία εκ’ των οποίων η Σλένκερλα, που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την παραγωγή αυτής της σκούρας, στυφής, αρωματικής και μέτρια δυνατής (5,1 %) μπύρας.


Mort subiteΞηρές, οινώδεις και μια ελαφριά γλυκόξινη επίγευση, οι Lambic είναι μια ειδική κατηγορία μπύρας που παράγονται κοντά στις Βρυξέλλες από αυθόρμητη ζύμωση βύνης κριθαριού λυκίσκου και χυμών φρούτων. Με αλκοολικό βαθμό 4,3%, ο «ξαφνικός θάνατος» βγαίνει σε τρεις γεύσεις, βερίκοκο, κεράσι και βατόμουρο και διακρίνεται για το γεμάτο σώμα και τον πλούσιο του αφρό.

Russian River Pliny The ElderΜε 12 μόνο χρόνια παρουσίας στο χώρο, αλλά αμέτρητες διακρίσεις η καλιφορνέζικη αυτή ετικέτα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην ποσότητα λυκίσκων.Είναι διαθέσιμη μόνο το Φεβρουάριο και όσοι θέλουν να τη δοκιμάσουν θα πρέπει να βασιστούν στις διασυνδέσεις τους αφού μικρές ποσότητες διακινούνται εκτός ΗΠΑ μόνο από λάτρεις της Russian River Brewery.oneman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google+ Badge