Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

To σχολείο που ανακαίνισε η Κόκα Κόλα - πριν και μετά.


Ένας διαγωνισμός μέσω Facebook που συζητήθηκε πολύ και η δράση που ακολούθησε

   

Όπως είπα ο αμφιλεγόμενος διαγωνισμός συζητήθηκε πολύ, και κλασικά συζητήσαμε τόσο πολύ πριν γίνει και μετά δεν ενδιαφερθήκαμε για το τι συνέβη τελικά.


Γι' αυτό και βρήκα ενδιαφέρον, χωρίς χρωματισμό ή άποψη, μόνο για ενημέρωση, να δω το δελτίο τύπου και τις φωτογραφίες "πριν και μετά":

Μέσα από το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου!», η εταιρεία Coca Cola- Τρία Έψιλον φρόντισε να υλοποιήσει τις βελτιωτικές και επισκευαστικές εργασίες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο & 13ο Ειδικό Σχολείο Κορδελιού-Ευόσμου ώστε τα 400 περίπου παιδιά να αντικρύσουν ένα ανακαινισμένο σχολείο την ημέρα του αγιασμού. Πιο συγκεκριμένα κάποιες από τις βελτιωτικές εργασίες που υλοποιήθηκαν
είναι οι εξής:


*Αλλαγή πατώματος σε όλο το κτίριο
*Διεύρυνση της αίθουσας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για να μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα και παιδιά με αμαξίδιο.
*Ανακατασκευή της εξωτερικής ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ στο ισόγειο του και κατασκευή εκ νέου ράμπας, για άνετη πρόσβαση σε κάθε χώρο του σχολικού κτιρίου
*Διαμερισματοποίηση υφιστάμενης μεγάλης αίθουσας σε δύο μικρότερες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του τμήματος ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και την αποθήκευση του διδακτικού υλικού.

*Βάψιμο όλων των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου

*Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου
*Τοποθέτηση μεταλλικού στεγάστρου στην κύρια είσοδο του κτιρίου.
*Επισκευή γηπέδων
*Δημιουργία χώρων πρασίνου
Παράλληλα, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες αντικατάστασης των εσωτερικών κουφωμάτων, ενώ στο 106o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης επισκευάζεται το αποχετευτικό σύστημα των τουαλετών και αντκαθιστούνται όλα τα είδη υγιεινής. Μέσα από αυτές τις βελτιωτικές εργασίες, οι 495 μαθητές των δυο σχολείων θα φοιτήσουν σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον μάθησης.

 
lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google+ Badge