Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Άγγελος Χασαπόπουλος: 25χρονος σύμβουλος.


Ποιος ο Άγγελος Χασαπόπουλος, νέος σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, που προσελήφθη χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, μεταπτυχιακές σπουδές και εργασιακή εμπειρία; Το βιογραφικό του Άγγελου Χασαπόπουλου.
Σε δύσκολη θέση φέρνει τον Γιώργο Παπανδρέου το Πρώτο Θέμα, που αποκαλύπτει ότι ο νεοπροσληφθείς σύμβουλος του Παπανδρέου, Αγγελος Χασαπόπουλος, είναι μόλις 25 χρονών χωρίς σημαντική εργασιακή εμπειρία. Με τίτλο «Για δες σύμβουλο που βρήκαν στον Γιώργο», το Πρώτο Θέμα σημειώνει ότι ο Άγγελος Χασαπόπουλος είναι «η πρώτη επιλογή» του πρωθυπουργού και δημοσιεύει φωτογραφία του νεαρού δικηγόρου σε αλογάκι λούνα-παρκ.

Ο Άγγελος Χασαπόπουλος έχει σπουδάσει νομική, αλλά είναι ένας άπειρος δικηγόρος, καθώς στο βιογραφικό του υπάρχει εμπειρία ενός μόνο έτους. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Άγγελος Χασαπόπουλος δεν έχει ολοκληρώσει ούτε το μεταπτυχιακό του. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην πρόσληψη του ως ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού.

Ο Άγγελος Χασαπόπουλος δεν έχει επίσης υπηρετήσει ακόμη στο στρατό. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Χασαπόπουλος φέρεται να μην διέκοψε την αναβολή των στρατιωτικών του υποχρεώσεων μετά την αποφοίτηση του από τη νομική, όπως ορίζει ο νόμος. Και ανυπότακτος και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουγού, δηλαδή.

O 25χρονος Άγγελος Χασαπόπουλος γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά. Η γνωριμία Χασαπόπουλου-Παπανδρέου θυμίζει σε πολλά σημεία την γνωριμία του πρωθυπουργού με την Τίνα Μπιρμπίλη στο γυμναστήριο. Ο Άγγελος Χασαπόπουλος, τέλος, είναι από την Αχαΐα και δεν έχει καμία σχέση με τον δημοσιογράφο του MEGA, Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο οποίος είναι από την Ξάνθη.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, οι υπόλοιποι νέοι σύμβουλοι στο Γραφείο του Πρωθυπουργού είναι οι: Tommaso Padoa Schioppa, πρώην Υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, καθήκοντα συμβούλου επί μακροοικονομικών, χρηματοοικονομικών και τραπεζικών θεμάτων, Ήβη Κυριαζοπούλου, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Οικονομικό Γραφείο, Ελένη Φίλη, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Οικονομικό Γραφείο, Ιωάννα Σαλαμάνου, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης, Ιωάννα Κοτσιώνη, σε θέση Ειδικού Συνεργάτη στο Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, και Νίκη Τηλιακού, σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης.

Το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου διαρρέει οτι ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια που ο ίδιος ορίζει. Ωστόσο, με δεδομένη την οικονομική κρίση και την ανεργία νέων με λαμπρά προσόντα, η πρόσληψη του άπειρου Άγγελου Χασαπόπουλου δεν μπορεί παρά να προκαλεί το κοινό αίσθημα δικαιοσύνης.


fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: