Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Το χωριό γνώριζε.


Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει την απίστευτη τραγωδία μίας 36χρονης η οποία υπέστη ομαδικούς βιασμούς στην Κομοτηνή! Ταυτόχρονα ανείπωτη φρίκη προκαλεί το γεγονός πως ένα ολόκληρο χωριό γνώριζε και δεν μιλούσε.
Σε κατάσταση σοκ από τους ομαδικούς βιασμούς τους οποίους υπέστη, εντοπίστηκε 36χρονη από τη Βουλγαρία στην περιοχή των Προσκυνητών. Η 36χρονη διασώθηκε όταν επιτέλους κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία του Δήμου Μαρώνειας αλλά και τη δημοτική αρχή οι οποίες επενέβησαν αμέσως.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως πρέπει να μας κάνουν όλους να ντρεπόμαστε.

Όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής και στην ιστοσελίδα της, ένα ολόκληρο χωριό, οι Προσκυνητές, ήξερε αλλά δεν μιλούσε! Η νεαρή γυναίκα δούλευε ως οικιακή βοηθός σε σπίτια στην περιοχή Κρυονερίου Ροδόπης και Προσκυνητών. Τότε κάποιοι "άγνωστοι" ξεκίνησαν να την κακοποιούν συστηματικά και με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια την εξανάγκασαν να εκδίδεται.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έχει υποστεί τεράστιο σοκ με τους απανωτούς βιασμούς, ενώ η ψυχίατρος η οποία την εξέτασε διαπίστωσε "αποσυνδετική αμνησία".

Το θύμα είχε συνεδρία με την ψυχολόγo και ψυχίατρο του νοσοκομείου Κομοτηνής, έχει υπάρξει ήδη συνάντηση με την κοινωνική υπηρεσία του εκεί δήμου ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η διαμονή της σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών.

Όσο για τους δράστες, αναζητούνται αλλά πώς να βρεθούν και να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη όταν ένα ολόκληρο χωριό τους καλύπτει. Πιθανά κάποιοι να συμμετείχαν κιόλας...

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: