Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το ίντερνετ κατάργησε τους μεσάζοντες .


Τη σκληρή πραγματικότητα που οδηγεί τις τιμές στα ύψη ανέδειξε και εξουδετέρωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας. Μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας www.otoposmou.gr πωλεί μέσω ίντερνετ πατάτες προς 0,25 λεπτά το κιλό.

Παίρνει κάποιος δέκα κιλά ελληνικές πατάτες άριστης ποιότητας με 2,5 ευρώ. Όταν στα σούπερ μάρκετ μπορεί να στοιχίζουν και επτά ευρώ τα δέκα κιλά. Μόλις έγινε γνωστή η πρωτοβουλία έσπευσαν καταναλωτές από την Πιερία και όλη την Ελλάδα να κάνουν παραγγελίες. Μέσα σε λίγες ώρες διατέθηκαν 24 τόνοι πατάτας που είχαν μείνει στα χέρια του παραγωγού και θα έπαιρναν το δρόμο της χωματερής. Κι όλα αυτά όταν η χώρα μας εισάγει πατάτες από την Αίγυπτο.

Η πρωτοβουλία της ομάδας δράσης εθελοντών Κατερίνης αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας και των μεσαζόντων. Με την ενέργεια αυτή ένα προϊόν που φθάνει ακριβό στα χέρια του καταναλωτή πουλήθηκε… σε τιμή κρίσης.

Κι όχι μόνο αυτό. Μεγάλο σούπερ μάρκετ της Κατερίνης αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στα δεδομένα και πουλάει πλέον τις πατάτες προς 34 λεπτά το κιλό. Η ομάδα δράσης συνεχίζει την προσπάθεια της μέσω της ιστοσελίδας www.otoposmou.gr και θα διαθέσει και άλλα προϊόντα αναδεικνύοντας την δύναμη του ίντερνετ. Οι επισκέψεις είναι πολλές, την ώρα που γράφεται το κείμενο ανέρχονται σε 128.

onusnewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: