Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αγόρασε ένα διαμέρισμα μέσω bitcoins.


Τα είχε πάρει για 24 δολάρια, τα ξέχασε και τώρα ανακάλυψε πόσο ανατιμήθηκαν.

Ένας νεαρός Νορβηγός, ο οποίος είχε αγοράσει bitcoins για μια χούφτα δολάρια, απέκτησε διαμέρισμα τριών δωματίων στο κέντρο του Όσλο, χάρη στα κέρδη από την ανατίμηση του εικονικού νομίσματος. Ο Kristoffer Koch μηχανικός ηλικίας σήμερα 29 ετών, είχε δαπανήσει 24 δολάρια το 2009 για να αποκτήσει bitcoins, τα οποία στη συνέχεια ξέχασε σε μια άκρη, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, όταν διάβασε ένα άρθρο σε εφημερίδα για την τρελή αύξηση του ψηφιακού νομίσματος. Τότε κατάλαβε ότι τα χρήματα του είχαν γίνει περίπου 500.000 ευρώ.  

Αφού πέρασε μια μέρα προσπαθώντας να θυμηθεί τον κωδικό πρόσβασής του, ο Kristoffer πούλησε μέρος των εικονικών νομισμάτων για 135.000 ευρώ σε μετρητά. 

Το ποσό που αποκόμισε, τον βοήθησε να αγοράσει, αντί 320 χιλιάδων ευρώ, και να ανακαινίσει διαμέρισμα τριών δωματίων, στο κέντρο του Όσλο. 

Το Bitcoin χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, για πληρωμές στο διαδίκτυο, αφού ανταλλάσσεται απευθείας με πραγματικά χρήματα ή χρησιμοποιείται για on-line αγαθών και υπηρεσιών. Η αξία του είναι εξαιρετικά ασταθής και παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.

lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια: